Fleks i flok

Štampa na majicama sa specijalnim folijama se takođe vrši pomoću termoprese. Folija koja se prenosi na majicu prethodno se precizno isječe pomoću katera. Veličine ovih folija su neograničene jer se folija uzima iz rolne. Boja se bira iz datog kataloga folija. Postoje dvije vrste materijala od kojih su folije izrađene:

FLEX – gumirani materijal i FLOK – imitacija pliša. Ovakav način izrade majice je dugotrajan. Sam preslikač ne blijedi, ne pušta boju, TRAJNIJI JE OD MAJICE. Sa ovim načinom izrade može se raditi i u više boja. Priprema za folije mora biti u elektronskoj formi i to u vektorskom obliku, najbolje CDR formatu.Sve folije su u rolnama širine 50cm, a cijene su date po dužnom centimetru, minimum koji se koristi može biti 5 dužnih centimetara.

MAJICA IZRAĐENA OD FLOKA I FLEXA se smije prati tek 24h nakon izrade. Peru se do maksimalno do 60°C, bez sredstva za izbjeljivanje i ne sme se nositi na hemijsko čišćenje. Ne sme se peglati po preslikaču već majicu okrenuti na naličje pa onda peglati. Trajnost folije je isto koliko i majica.

adminFleks i flok